Res till TurkietWater planet / Aquapark utanför Alanya

Skoj för dom mindre och även dom lite äldre. Detta vattenland ligger 30 kilometer utanför Alanya, alldes intil Justianapolis som var en historisk stad. Det finns merän 23 vattenrutschkanor som kan utnyttjas helt gratus under den tiden man är där. Förutom det så finns det ett antal bassänger där man kan simma, plaska i vågorna eller varför inte testa rafting eller bungy jump. Ja Water Planet har mycket att erbjuda för dom som tycker om att åka vattenrustchkanor.
På Waterplanet så finns det omklädningsrum, låsbara skåp både för värdesaker men även för ens kläder. Det är inte tillåtet att ta med in vatten, mat in på Waterplanet.

Ang rafting samt bungy jump så kostar detta extra. Vissa av de rutschbanor som man kan åka i kräver att man sitter i en "båt". För att få en sådan båt så får man ställa sig fint i kö och vänta på sin tur. Detta gör man vid poolen. Vill man inte behöva vänta så kan man låna en båt. Dessa behöver man inte lämna ifrån sig varje gång man åkt en rutschbana. Dessa båtar heter "Rent-A-Boat" och kan hyras vid Raftingen.

Rafting på Water Planet - Detta är en över 300 meter lång ström man får försöka ta sig igenom på bästa sätt. Man hyr en gummibåt och får en paddel (Eller två, beroende på om man är en eller två i båten) och sen får man ta sig igenom kanalen.

Bestämmer man sig för att åka till Waterplanet så finns det flertal företag som anordnar turer dit, det går även bra att åka med sitt researrangör, men tänk på att deras resor brukar vara lite dyrare. En annan bra sak att tänka på är att de företag som anordnar turer till Waterpark och har billigare pris brukar inkludera ett stopp på ett "köpcenter" där man kan köpa guld,mattor mm. Så dubbelkolla med försäljaren att det inte finns några stopp på vägen till eller från Waterpark. För det finns ingenting som kan förstöra en dag som att behöva vänta på någon person som skall pruta på en mängd varor som dom skall inhandla.


Kommentarer om Water Planet i Alanya
Om man har barn med sig så bör man åka till Aquapark utanför Alanya om man är i Alanya dvs ;).
skapades 11/26/11 03:24:31

Kommentarer om Water Planet i Alanya
Vi ska åka dit snart. Kan någon rekommendera någotföretag vi skulle kunna åka med från alanya till denna vattenpark?.
skapades 09/11/11 08:27:46

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet