Res till TurkietPatara - Sankt Nicholaus födelsestad

I Patara hittar man Medelhavets bästa oexploaterade sandstrand. Den är 15 kilometer lång och har vackra sanddyner bakom. Det finns två anledningar till att denna by inte kantas av hotell. För det första beror det på att ruinerna av den delvis outgrävda antika staden Patara ligger precis bakom sanddynerna. Där hittar man flera byggnader som är välbevarade. Det finns även paradgator och en amfiteater. Det sägs även att Sankt Nicholaus, vår förebild till tomten, föddes här.

Den andra orsaken till att det inte finns massa hotell här är för att Patara har blivit en favoritstrand för Medelhavets havssköldpaddor som kommer upp om natten på våren för att lägga ägg.

Tar man en promenad på 20 minuter från havet kommer man till byn Gelemis där det finns mer mysiga restauranger och billiga pensionat. Det brukar vara rekomenderat att välja ett pensionat uppe på någon höjd då det kan vara välidigt mycket mygg nere i dalen.

För att ta sig hit tar man antingen buss från Fethiye som tar cirka 2 timmar, eller så väljer man en buss i Antalya som tar mellan 4 och 5 timmar.

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet