Res till TurkietMarmaris en semesterort i Turkiet

Denna fina turistort finns precis vid egeiska havet och Medelhavet. Det är här som den magiska gränsen går mellan Medelhavet och Egeiska Havet.
Det som utnämner Marmaris mest är dess fina hamn som sägs vara den finaste i hela syd-västra Turkiet.
Här finns flertal badvikar runtomkring samt även en annan liten pärla i Turkiet, nämligen Icmeler.
Marmaris är en lite större stad än Icmeler och har över 50.000 invånare.
Det tar inte långt att åka till Dalamans flygplatsen och en busstur från flygplatsen till Marmaris tar ungefär 1.5 timmar.
Det finns flertal stränder med kristallklart vatten. Stränderna har även ett stort utbud av saker att göra.
Dessa saker är tex vattenskoter, parasailing, banana boat, dykning samt snorkling. Stranden som går längst Marmaris är stor och är ett himmelrike för er som är båtintresserade.


Marmaris som stad > Marmaris kan delas in i två olika delar, den ena delen är hamnen. Här fanns förr i tiden Lord Nelsons flotta. Men nu finns här mest lyxyatcher samt andra båtar.
För er som inte har en egen båt eller vill låna en egen båt så finns här flertal kryssningsbåtar som seglar varje dag. Här på dessa båtar så är det sol och så stannar de flesta båtarna i olika badvikar där det är möjligt att ta ett dopp samt simma omkring. Flesta av dessa badvikar har kristallklart vatten och är verkligen en fröjd för ögat att se.
Vid lunchtid brukar det bli grillat.

Vill du inte vara ute på vattnet eller har lätt för att bli sjösjuk så kan du alltid besöka basaren eller shopping gatan. Denna ligger i Gamla staden och här är det möjligt att verkligen fynda. Här finns allt från skinnkläder, plagiat väskor, klockor. Turkiet är ju även känt för deras mattor samt smycken. Guld och silversmycken till vettiga priser.

Utflykter från Marmaris

Finns ett flertal utflykter från Marmaris, de flesta går via båt. Men det finns även de som går via buss. En av de finaste samt den mest utflykt som alla bör testa är utflykt till Pamukkale.
Denna utflykt tar ungefär 3 timmar från Marmaris.
När ni kommer till hit så kommer ni knappt tro era ögon. Synen lurar hjärnan och ni kommer att tro att det vita landskapet är snö eller is. Men det är helt enkelt hett kalkhaltigt källvatten som kommit upp till ytan och därefter torkat till en vit kalk som ligger på ytan och ser ut som bomull eller snö.

Marmaris - Pamukkale

Här finns självklart fler utflykter, en annan utflykt går till Turtle beach som är känt för att vara ett ställe i Turkiet där sköldpaddor kommer och lägger sina ägg. På samma utflykt så ingår det gyttjebad samt även bada i heta källor som finns nära gyttjebadet.

För er som är intresserade av det grekiska köket och kanske även vill uppleva den grekiska maten under tiden ni är i Turkiet så kan vi även berätta att det finns dagsturer från Marmaris till Grekland, närmare bestämt Rhodos. Så det är lätt att åka till Rhodos för en dag och uppleva en liten del av Rhodos.

Så tar ni en veckas semester till Turkiet och närmare bestämt Marmaris så kommer ni kunna åka på utflykt varje dag utan att behöva se samma sak 2 gånger.

Turistinformation om Rhodos och Rhodos stad


Väder i Marmaris


Här ser ni vädret i Marmaris
Väder i Marmaris, Turkiet Det är 13 grader och blåser ca 1 meter per sekund.
Solen går upp: 6:35
Solen går ner: 19:34
Informationen uppdaterades: 10/04 08:15

Kommentarer om Marmaris i Turkiet
Varför åker så många till Alanya när hela Turkiet vimlar av fina ställen. Ok, stranden är fin men det är allt. Vill verkligen rekommendera Marmaris om ni åker till Turkiet. Om man hyr en bil och åker utanför Marmaris finns massor av vackra byar. Även Turkiet överhuvud taget. God mat, mycket kultur, solsäkert, sköna bad och framför allt gästvänligheten. Den turkiska befolkningen är helt underbara. Det finns många fina ställen t ex Kalkan och Kas, Kusadasi, Bodrum,Ölüdeniz. Se Efesos, Pamukkele, Kappadokkien, vilka upplevelser. Rekommenderas varmt. Mona och Bosse den 10 juli 2011.
skapades 07/10/11 19:27:01

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet