Res till TurkietKarahayit


Vill man fynda på resor till ett lyxhotell som erbjuder fantastsiska spamöjligheter är det till Karahahayit man ska åka. Här kan man få en oförglömlig semester. Och det billigt.
Bara 5 kilometer norr om den historiska staden Pamukkale finner man den vackra orten Karahayit. Det här har blivit platsen för grandiosa hotell som erbjuder spa- och hälsohem i lyxklass för den som verkligen vill njuta av en avslappnande atmosfär.

Redan när man kommer till Karahayit inser man vart man har hamnat. Man åker igenom en triumfbåge som välkomnar en till staden. En gång i tiden var Karahayit känt för sina varma källor och det var nog därifrån idén med de lyxiga spahotellen kommit. Området är mycket järn och kalciumrikt så källorna är i Karahayit är röda till färgen. Myten säger att skällorna här håller människan ung och vital, för evigt. Och än idag går det att bad i den varma källan som också restaurerats. Källan håller 55 grader konstant.

Hotellutbudet är jättestort i Karahayit. Man har satsat enormt på att bygga hotell i lyxklass här. Och det är prisvärt. Då inte så många turister kommit hit som man hoppats finns det en överkapacitet på hotellrum och span. Så det är billigt att resa hit. Och njutbart. Det kostar under 200 kr natten med lite tur inklusive frukost. Massage, ansiktsbehandlingar, pedikyr, manikyr och hälsobad går också att finna till billiga priser.

Det finns också ett antal butiker och restauranger i området. Många av restaurangerna håller hög klass. Som utgångspunkt för upptäckter i området är Karhayit rena fyndet. Lyx och flärd i övermåttan till riktigt låga priser och närhet till det mesta som området har att erbjuda i form av sevärdheter. Själva Karahayit må ligga lite ensligt med berg och öde mark runt om, men bara kilometer från många sevärdheter.

Vill man åka på en utflykt kan man besöka de fantastiska ruinerna i den historiska staden Heriapolis och den unika källan i Pamukalle. Här finns en enorm skönhet att upptäcka och en tur hit bör man inte missa när man är i Karhayit. Det är inte långt alls och taxi tar en dit enkelt. Men bästa sättet att ta sig runt är genom att hyra en bil. Tyvärr finns det få bussförbindelser till och från Karhayit.

Man kan också besöka Marmaris , den heta och populära hamnstaden. I Marmaris kan man festa loss, shoppa, njuta av den härliga stranden och hamnen. Även det fantastiska området runt Dalyan med sina klippgravar och den magiska naturen där är lätt nåbar med bil från Karahayit.

Det är sällan fullbokat i Karahayit och det kan vara ett bra alternativ att välja ett hotell här när man vill semester i södra Turkiet. Nära till allt, men ändå billig lyx. Men glöm inte att hyra en bil.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet