Res till TurkietGolf i Turkiet

I takt med att turismen har utvecklats den senaste åren så har även antalet golfbanor ökat i Turkiet. Golfen är på framarsch i landet med allt fler aktiva utövare, ett ökat publikintresse och fler banor. Den Turkiska golfen Mecka är Belak – en liten ort ungefär fyra mil ifrån Antalaya på Turkiska riveieran. Här finns ett flertal golfbanor av hög internationell standard, och fler tillkommer stadigt. Runt Beleks välskötta golfbanor finns förstklassiga hotell som ofta ligger i direkt anslutning till de fina stränderna. Priserna är låga såväl för golfspel som för boendet och då ska man komma ihåg att standarden är mycket hög rakt igenom. Här finns tillgång till SPA-anläggningar, bad och gym. Men det som lockar allra mest är förstås golfen. Vi ska därför ge er en liten guide till några av de främsta banorna som Belek har att erbjuda.
Glorias golfanläggning har två 18-hålsbanor, New Course och Old Course. Det finns även fullängds 9-hålsbana – Verde Course. Till Verde Course är alla spelare välkomna och banan lämpar sig därför bra för nybörjare. Gloria är populärt bland svenska golfturister, så bli inte förvånad om du träffar på några landsmän ute på det välklippta banorna. Av 18 –hålsbanorna så är Old Course den något svårare och den inleds med ett utmanande par 5 hål. Starten på banan kan knäcka även en proffsgolfare, men sedan lugnar det ner sig och det finns goda birdie-chanser på de avslutande hålen. New Course har en mer jämn svårighetsgrad, men har några tuffa par 3 hål. Cornelia Golf Club har Nick Faldo haft ett finger med i spelet. Anläggningen består av 3 olika 18 hålsbanor: King Course, Queen Course och Prince Course. Banorna håller ungefär samma svårighetsgrad och alla är mycket estetiskt tilltalande. Du kommer garanterat att bli sugen på att spela golf så snart du står på någon av banornas tee. Att spela på Cornelia Golf Club är förhållandevis dyrt, men då ska man ha i åtanke att banorna bjuder på fantastiska upplevelser och många oförglömliga hål. Handicap 28 respektive 36 gäller för herrar och damer på Cornelia Golf Club.

Sueno Golf Club är den nyaste anläggningen i Belek. Här finns två 18 hålsbanor: Pines Dunes. Banorna är skogsbeklädda och båda två är mycket spännande till sina karaktärer. Dunes är både lättare och kortare än Pines. Hål 9 är mycket minnesvärt med inspel över vatten och greenen som ligger strax intill hotellet. Pines är den svårare av banorna och som nybörjare har man inte mycket glädje av denna bana. Banan sträcker över 6000 meter och har par 72. Ibland känns det som du är ute och spelar golf i en gammal urskog, vilket är en häftig känsla. Handicap 28 gäller för herrar och 36 för damerna.

Just nu är Belek och Antalya det absoluta centrumet för golf I Turkiet, men en expansion kommer sannolikt att ske på andra platser runt den turkiska sydkusten.Kommentarer om Golf
kan man hyra klubbor.
skapades 04/08/12 09:18:36

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet