Res till TurkietAlanya - En av de största semesterorterna i Turkiet.

För er som missat Alanya så är det ett av de största semesterorterna i hela Turkiet. Här finns det mycket att uppleva, bla stora shoppingcentrum, hektiskt nattliv samt mycket att se runtomkring Alanya.
Allt detta gör Alanya till en semesterort för hela familjen, detta då här finns något för alla.

Boende i Alanya

Boendet vid alanya kommer troligtvis att vara längst de fina stränderna som finns längst Alanya kusten, här finner du de största och finaste hotellbyggnaderna som du kan tänka dig. Detta gör det även lätt att gå ner på stranden och uppleva en fin strand med möjlighet för många timmars av sol och bad.

Annat att göra i Alanya Förutom att ligga på stranden så kommer du upptäcka att här finns mer att göra. Den stora Borgen som ligger uppe på en klippa är något utöver det vanliga och här bör man lägga ett besök.

För de som är sugna mer på nattlivet och ett hektiskt nattliv så är det ner till hamnen i Alanya man skall bege sig. Här finns nämligen de flesta nattklubbar samt diskotek. Förutom nattklubbar så finns här även flertal restauranger samt cafeer som är mysiga.


Om du letar efter andra aktiviteter så kommer du att hitta det mesta inom shopping här. Här är det lätt att hitta fina kläder (plagiat), smycken i guld och silver. Hantverket är billigt i Turkiet, så guld och silver smycken blir billigare här än andra delar av Europa.

Fakta om Alanya

I alanya finns det ungefär 125.000 invånare. Valutan i Turkiet heter Lira (Turkiska Lira, YTL). Den finaste stranden i Alanya heter Kleopatra och är en finkorning sandstrand.
Andra bra detaljer för oss Skandinavier att veta är att det är vanlig 220 V uttag, så det behövs inga konverterare.
Kort fakta om Alanya. Alanya är en stad i sydvästra delen av Turkiet. Den ligger precis nedanför Taurusbergen i provinsen som heter Antalya. Och den ligger ungefär 14 mil från Antalya och det bor runt 100.000 invånare i själva staden. Räknar man med "förorterna" så finns det äver 150.000 invånare. Staden blir mer befolkad under sommarhalvåret. Detta då det är en turiststad där det är flertal turistarbetare som bara är där när turisterna är där, när turisterna börjar lämna området så stängs flertal restauranger, nattklubbar, affärer ner och öppnar upp igen på heltid under sommarsäsongen.
Alanya har sedan 80-talet blir en större och större turistort för både skandinavier, tyskar, ryssar mf. Detta är en stor del till det klimat som finns i Alanya som är medelhavsklimat med varma fina somrar som turisterna verkligen älskar.
Turistsäsongen är lite delad, men de som vill åka på en sol och bad-semester åker mellan May till September, men det finns turister som åker från April fram till Oktober. Detta då Alanya har mer att erbjuda än bara en sol och bad semester, här finns flertal sevärdheter och annat som bör uppmärksammas.

Strandliv i Alanya

Den långa och fina sandstranden som de flesta turister kan finnas vid heter Kleopatra stranden och är någon kilometer lång. Denna strand är en sandstrand. Stranden är inte särskilt långgrund utan det blir relativt djupt nästan någon meter ut från stranden. Det kan även stundom vara jobbigt för mindre barn att ta sig upp från vattnet, detta pga av vågorna som sköljer upp över stranden. Dessa vågor är rätt så kraftiga och kan ställa till lite problem för mindre barn. Så har man mindre barn så bör man kanske stanna vid hotellets pool istället för att bege sig ner till stranden.
På stranden så finns där flertal solstolar man kan låna för en dag eller en vecka. Dessa kostar allt från 0 turkiska lira upp till 5-6 turkiska lira per dag. Detta är beroende på om dom tillhör hotellet man bor på eller var på stranden man väljer att lägga sig ner.
Längst Kleopatra stranden så erbjuds flertal vattensporter. Dessa är bla att åka vattenskoter, parasailing, banana boat mm.
Det är i princip samma priser vart man än väljer att utföra dessa vattenaktiviteter.

Självklart finns det fler stränder i Alanya, några av dessa är Alara, Incekum, Konakli samt Portakal strand. Mer om dessa respektive stränder under Alanya-stränder.
För att verkligen kunna ta del av Alanya och Antalya så kanske ni ska ta och besöka en sida som handlar om dessa turistorter. Och denna sida är En resa till Alanya och Antalya i Turkiet .
Detta var lite kort om Alanya, vill ni veta mer så kan ni titta runt här på sidan så kommer ni att hitta mer information som kan vara något för just er. Här finns information om hotell, restauranger, stränder, sevärdheter och mycket annat. Så håll tillgodo.Väder i Alanya


Här ser ni vädret i Alanya
Väder i Alanya, Turkiet Det är 19 grader och blåser ca 0 meter per sekund.
Solen går upp: 6:22
Solen går ner: 19:21
Informationen uppdaterades: 10/04 08:15

Kommentarer om Alanya i Turkiet
Välskriven sida om Alanya.Hoppas att ni kommer att skriva mer om fler orter i Turkiet. .
skapades 01/06/09 19:56:02

Kommentarer om Alanya i Turkiet
Jättebra sida om Alanya och mycket information. Ska dit i sommar och nu vet jag vad jag ska se och göra. Tackar än en gång för en fin sida..
skapades 02/02/09 14:53:56

Kommentarer om Alanya i Turkiet
Någon som är sugen på att köpa en fin semesterlägenhet i Alanya? Min är till salu! en av de finaste områdena i alanya. Orange garden i cikcilli, 1 km till stranden och 2,5 till centrum/hamnen. Intresserad? skicka ett mail till [email protected] .
skapades 08/21/09 13:32:32

Kommentarer om Alanya i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
skapades 05/04/12 09:57:49

Kommentarer om Alanya i Turkiet
Hej, kan man åka båt från Alanya till Cypern?.
skapades 09/24/11 14:04:20

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet