Res till TurkietÖlündeniz - Turkosa kusten

Ölündeniz är en otroligt vacker strand som liknar en söderhavslagun. Inte nog med det så är det även ett väldigt mysigt semesterresmål. Turkosa kusten kallas platsen där Ölündeniz ligger nära den grekiska övärlden. De senaste femton åren har orten växt till en trivsam semsterort. Här hittar man små, mysiga hotell, kaféer, butiker och en hel del tavernor som är väldigt mysiga. En semester i Ölündeniz karaktäriseras av avkoppling, bad och lugna, trevliga middagar i solnedgången.

Är du sugen på att shoppa och roa dig under din vistelse i Ölündeniz har du inte långt till Hisarönü, endast fyra kilometer upp i bergen. Till Fethiye som är en än större stad är det bara 12 kilometer. Hit tar du dig enklast med lokalbussen som endast tar en halvtimme, och det är nästan ett måste att besöka staden åtminstone en gång under semestern. I Fethiye kan du uppleva riktigt gatuliv med basarer, konditorier, gator med shopping och restauranger. Allt i närheten av en mysig småbåtshamn.

Ölündeniz betyder egentligen dött vatten vilket syftar till lagunen som verkar lite trolsk. Till lagunen hör en liten sandstrand där man får betala en liten avgift för att ligga på. Däremot finns det en lång vit strand utanför lagunmynningen där det är gratis att ligga. Det är inte heller lika trångt där.
Många som åker till Ölündeniz åker hit för att fallskämsflyga. Berget Baba Dag är perfekt som utgångspunkt, och där kan man ofta se fallskärmsflygare kasta sig ut för att segla runt i cirklar och sedan landa nära havet. Spännande och facinerande att titta på.

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet